Δώρα εγκαινίων για το νέο κέντρο “Athena” του Ιδρύματος Ευγενίδου

Eugenides_Foundation_Athena

Το νέο κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας “Athena” του Ιδρύματος Ευγενίδου, εγκαινιάστηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2018, από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Φώτης Κουβέλης, ο πρώην πρωθυπουργός Καθηγητής Λουκάς Παπαδήμος, ο σύμβουλος σχεδιασμού του κέντρου “Athena”  Καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης.

Το νέο πρότυπο κέντρο “Athena”, δημιουργήθηκε για να εξοικειώσει το κοινό με τις βασικές επιστημονικές αρχές και τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας. Επιπλέον, στόχος του είναι να δώσει ώθηση στη νέα γένια, για εξερεύνηση νέων τεχνολογιών με όλα τα απαραίτητα εφόδια, δίνοντας ένα πιο κατανοητό χαρακτήρα στην πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει αυτούς του τομείς.

Στο κέντρο “Athena” λειτουργεί ένα σύγχρονο εργαστήριο προγραμματισμού Ηλεκτρονικής και Ρομποτικής, καθώς επίσης και 54 διαφορετικά εκθέματα που αφορούν την Τεχνολογία, την Μηχανολογία και τα Μαθηματικά.

Το Ίδρυμά Ευγενίδου επέλεξε τη WE MAG για την κατασκευή του αναμνηστικού δώρου των εγκαινίων. Ένα High tech βραχιόλι από σιλικόνη, που δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλου όγκου δεδομένων. Το usb βραχιόλι κατασκευάστηκε ειδικά για την έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας “Athena” και δόθηκε στους παρευρισκόμενους – καλεσμένους της εκδήλωσης.

~ Gift Giving Is a True Art ~
Share on facebook
Share on linkedin

Μοιραστείτε τα νέα μας!!!