Λογοτύπηση

Λογοτύπηση - wemag

Η ομάδα της WE MAG με την πολυετή παρουσία της στο χώρο του δώρου, έχει εξειδικευθεί στις εναλλακτικές τεχνικές λογοτύπησης του κάθε αντικειμένου, βάσει των τεχνικών προδιαγραφών του κάθε υλικού και με κύριο γνώμονα το άρτιο αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία αυτή, σας παραθέτουμε περιγραφές των βασικών τεχνικών λογοτύπησης και τον τρόπο υπολογισμού του κόστους τους:

Ελτύπωση μεταξοτυπίας σε ύφασμα

Εκτύπωση μεταξοτυπίας

Μια τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε όλα τα υλικά (π.χ. ρούχα (t-shirt, καπέλα, τσάντες), πλαστικά (στυλό, αναπτήρες), ξύλινα (μολύβια, yo-yo, κασετίνες), κεραμικά (κούπες, ποτήρια), μεταλλικά (θερμός, μπρελόκ) κλπ).

Για την μεταξοτυπία, χρησιμοποιούνται ειδικά τελάρα με εξαιρετικά μικρές οπές (τρύπες), από τις οποίες περνά το χρώμα για να δημιουργήσει το λογότυπο. Εν συνεχεία, τα αντικείμενα τοποθετούνται σε ειδικούς φούρνους για να στεγνώσει το χρώμα και να αφομοιωθεί από το υλικό των αντικειμένων.

Τα χρώματα της μακέτας πρέπει να είναι καθαρά “πλακάτα” και ανάλογα με το πλήθος τους, δημιουργούνται τα αντίστοιχα τελάρα και ακολουθούν οι επαναλήψεις της διαδικασίας.

Το κόστος υπολογίζεται βάσει του μεγέθους της μακέτας, του πλήθους των χρωμάτων και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ποσότητα των αντικειμένων.

Κέντημα

Κέντημα

Μια τεχνική που χρησιμοποιείται συνήθως σε υλικά με ύφασμα (π.χ. t-shirt, polo, μπλούζες, καπέλα, τσάντες, ποδιές, κλπ) και είναι ελαφρώς ανάγλυφη, αφού οι βελόνες τοποθετούν (ράβουν) εξωτερικά κλωστές που συνθέτουν το λογότυπο.

Για το κέντημα, χρησιμοποιούνται τελάρα που κρατούν το ύφασμα τεντωμένο, ούτως ώστε να αποφεύγονται αφ’ ενός οι τσακίσεις του και αφ’ ετέρου οι “κεφαλές” να αποδίδουν τις περισσότερες δυνατές λεπτομέρειες.

Το κόστος ανά τεμάχιο, υπολογίζεται μέσω ειδικού υπολογιστή, ο οποίος “διαβάζει” τη μακέτα και υπολογίζει το πλήθος των βελονιών.

Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα (λογότυπο) που δημιουργείται, χρεώνεται στον πελάτη, εφάπαξ κατά την πρώτη παραγγελία και μπορεί να το χρησιμοποιεί όσες φορές το επιθυμεί, για οποιαδήποτε ποσότητα, πάντα στο ίδιο μέγεθος και υλικό.

Εκτύπωση βινυλίου

Εκτύπωση βινυλίου

Μια τεχνική που χρησιμοποιείται σε υλικά με ύφασμα (π.χ. t-shirt, polo, μπλούζες, καπέλα, τσάντες, ποδιές, μπουφάν, κλπ).

Το βινύλιο είναι ένα είδος εύκαμπτου πλαστικού φιλμ, λευκού χρώματος, πάνω στο οποίο ειδικός εκτυπωτής τυπώνει τη μακέτα και έπειτα plotter δίνει το επιθυμητό σχήμα (του πλαισίου ή του περιγράμματος).

Το κόστος υπολογίζεται μέσω ειδικού υπολογιστή, ο οποίος “διαβάζει” τη μακέτα και υπολογίζει την ανάλωση του βινυλίου ανά τετραγωνικό μέτρο, σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες κοπής του plotter.

Ψηφιακή εκτύπωση πλαστικών αντικειμένων

Ψηφιακή εκτύπωση πλαστικών αντικειμένων

Μια τεχνική που χρησιμοποιείται σε λευκές επίπεδες πλαστικές επιφάνειες (π.χ. usb σε μορφή πιστωτικής κάρτας, αναπτήρες, κλπ) και με την οποία μπορούμε να τυπώσουμε έγχρωμα λογότυπα, φωτογραφίες κ.ο.κ.

Για την συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιείται ειδικός εκτυπωτής που τυπώνει απευθείας πάνω στο αντικείμενο ενώ παράλληλα οι UV λάμπες του στεγνώνουν το μελάνι.

Το κόστος υπολογίζεται βάσει του μεγέθους της μακέτας.

Ψηφιακή εκτύπωση υφασμάτων

Ψηφιακή εκτύπωση υφασμάτων

Μια τεχνική που χρησιμοποιείται μόνο σε λευκά, πολύ ανοιχτά εκρού (off white) ή υφάσματα στο φυσικό – εκρού – ακατέργαστο χρώμα (π.χ. t-shirt, polo, μπλούζες, καπέλα, τσάντες, σακίδια πλάτης – πουγκιά, ποδιές, κλπ). Με αυτή την τεχνική μπορούμε να τυπώσουμε έγχρωμα λογότυπα και φωτογραφίες, ακόμα και σε μικρές ποσότητες.

Για την συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιείται ειδικός εκτυπωτής που τυπώνει απευθείας πάνω στο ύφασμα ή σε χαρτιά με επικάλυψη σιλικόνης, τα οποία μέσω πρέσας (θερμότητας) τυπώνονται πάνω στα αντικείμενα.

Το κόστος υπολογίζεται βάσει του μεγέθους της μακέτας ή της ανάλωσης των ειδικών χαρτιών.

Εγχάραξη Laser

Εγχάραξη Laser

Μια τεχνική που χρησιμοποιείται σε μεταλλικά αντικείμενα και υλικά από plexiglas (π.χ. μεταλλικά μπρελόκ, στυλό, θήκες για επαγγελματικές κάρτες, βάσεις από plexiglas, σουβέρ, κλπ), όπου μια δέσμη φωτός ή αερίου (λέιζερ CO2) “καίει ή ξύνει” ένα ελαφρύ στρώμα της επιφάνειας του υλικού.

Συνήθως, αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται μόνο για τις λεπτομέρειες του λογοτύπου και όχι για τη δημιουργία φόντου, για λόγους πρωτίστως αισθητικούς και έπειτα οικονομικούς.

Το κόστος υπολογίζεται μέσω ειδικού υπολογιστή, ο οποίος “διαβάζει” τη μακέτα και υπολογίζει το μέγεθος και τη δυσκολία των λεπτομερειών.

Βαθυτυπία

Βαθυτυπία

Μια τεχνική που χρησιμοποιείται σε αντικείμενα με ομοιόμορφες και λείες επιφάνειες που έχουν πάχος, αντέχουν στην πίεση και ιδανικά έχουν στο εσωτερικό τους αφρώδες υλικό (π.χ. δέρμα, δερματίνη, PVC (τεχνητή δερματίνη), PU (συνθετική δερματίνη) κλπ).

Για την συγκεκριμένη τεχνική, δημιουργείται το ανάγλυφο “εξώγλυφο” του λογοτύπου πάνω σε μια μεταλλική πλάκα (σφραγίδα) και στη συνέχεια πιέζεται πάνω στο υλικό του αντικειμένου, για να δημιουργηθεί ανάγλυφα “εσώγλυφα” το λογότυπο.

Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται ή να τροποποιούνται οι πολύ λεπτές “λεπτομέρειες” του λογοτύπου, γιατί “μπουκώματα” θα είναι αναπόφευκτα, με το αποτέλεσμα – σε αυτά τα σημεία – να μην είναι ευδιάκριτο και αισθητικά άρτιο.

Το κόστος υπολογίζεται βάσει του μεγέθους της μακέτας.

Gift giving is a true art“, V. Nazarian, The Perfect Calendar of Inspiration
WE MAG… δώρα με προσωπικότητα για ανθρώπους με χαρακτήρα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter της WE MAG για να μαθαίνετε άμεσα, τα νέα προϊόντα και τις προσφορές της εταιρίας μας.

Συμπληρώστε το email σας, εφόσον επιθυμείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία της WE MAG. Το email που θα καταχωρήσετε θα χρησιμοποιείται, μόνο για την συγκεκριμένη χρήση και δεν θα κοινοποιηθεί ποτέ σε τρίτους. Περισσότερες πληροφορίες για την χρήση των προσωπικών σας δεδομένων θα βρείτε στους Όρους χρήσης – Πολιτική απορρήτου. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τη συλλογή, αποθήκευση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις GDPR.