Αναμνηστικά αντικείμενα για την έκθεση PORTALS | ΠΥΛΗ

Neon-portals

Την υλοποίηση των αναμνηστικών της διεθνούς εμβέλειας έκθεσης σύγχρονης τέχνης PORTALS | ΠΥΛΗ, που εγκαινίασε τον αναμορφωμένο χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου ως το νέο σύγχρονο χώρο πολιτισμού (13/06-31/12/2021), ανέθεσε στη WE MAG ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Σε συνεργασία με το δημιουργικό γραφείο Schéma, κατασκευάστηκαν αναμνηστικά αντικείμενα όπως οικολογικές τσάντες (tote bags), σετ μολύβια, γόμες, θερμός αλλά και σπίρτα με εκτύπωση του λογοτύπου της έκθεσης σε μεταλλικές αποχρώσεις μεταξοτυπίας.

Η έκθεση PORTALS | ΠΥΛΗ αφορούσε σε μια συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ που πραγματοποιήθηκε τη χρονιά της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821, με σκοπό να αναπτύξει μηνύματα, ιδέες και προβληματισμούς της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, προσεγγίζοντας τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται μέσα από την αλλαγή και την ανατροπή. Έμπνευση της αποτέλεσε το άρθρο της συγγραφέως Arundhati Roy στους Financial Times τον Απρίλιο 2020, που παρομοίασε την πανδημία ως μια πύλη, ένα σημείο μετάβασης από έναν κόσμο σε έναν άλλο.

Στην έκθεση συμμετείχαν 59 καλλιτέχνες από 27 χώρες με 15 νέες αναθέσεις έργων από τον ΝΕΟΝ. Ανάμεσά τους, 18 Έλληνες καλλιτέχνες, που παρουσίασαν είτε νέα έργα είτε έργα, των οποίων ανανεώθηκε η παραγωγή και το πλαίσιο παρουσίασης τους, ώστε να συνδεθούν στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

~ Gift Giving Is a True Art ~

Μοιραστείτε τα νέα μας!!!