Αναμνηστικά αντικείμενα για την έκθεση DREAM ON

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ ενεργοποίησε τον εμβληματικό χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου ως χώρο πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Βουλή των Ελλήνων, και παρουσίασε την έκθεση σύγχρονης τέχνης Dream On, μια έκθεση που υμνεί τον ρόλο της τέχνης στο δημόσιο χώρο (08/06-27/11/2022).

 

Η υλοποίηση των αναμνηστικών της έκθεσης ανατέθηκε εκ νέου στη WE MAG, που σε συνεργασία και πάλι με το δημιουργικό γραφείο Schéma, δημιούργησε μία θεματική συλλογή λογοτυπημένων αντικειμένων για την έκθεση Dream On αποτελούμενη από: υφασμάτινες τσάντες από καραβόπανο (tote bags) με εκτυπώσεις μεταξοτυπίας μεγάλης διάστασης σε δυο γλώσσες, μολύβια από ανακυκλωμένο χαρτί, κασετίνες από βαμβακερό ύφασμα, χάρτινα σημειωματάρια με εξώραφη βιβλιοδεσία και ειδικές οικολογικές συσκευασίες με μπάλες σπόρων αγριολούλουδων.

 

Η έκθεση Dream On συγκέντρωσε 18 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από διεθνείς και Έλληνες δημιουργούς που προέρχονταν από τη Συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου – πολλά εκ των οποίων παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στην Ελλάδα, και μάλιστα συγκεντρωμένα στον ανοιχτό, ελεύθερα προσβάσιμο χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου – καθώς και μία νέα ανάθεση, ενώ συμπληρώθηκε και από 20 σχέδια έργων.


Σύμφωνα με τον επιμελητή Δημήτρη Παλαιοκρασσά, η έκθεση διαπνεόταν από την αίσθηση πληρότητας που φέρνει η πραγμάτωση ενός μεγάλου ονείρου· όταν ο φιλόδοξος στόχος ενός καλλιτέχνη, όσο άπιαστος κι αν φαίνεται, εκφράζεται μέσα από μια αχαλίνωτη δημιουργικότητα στις εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Κατ’ αντιστοιχία, μέσω της ανακοίνωσης της Δωρεάς της Συλλογής Δ. Δασκαλόπουλου, σε 4 μουσεία 3 χωρών σε 2 ηπείρους (ΕΜΣΤ, Tate, και από κοινού στα Guggenheim και MCA Chicago), έγινε πραγματικότητα το όνειρο του δημιουργού της, μια ιδιωτική συλλογή να μετατραπεί σε δημόσιο αγαθό και τα έργα της να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές θεατών και καλλιτεχνών.

~ Gift Giving Is a True Art ~

Μοιραστείτε τα νέα μας!!!